Πολλή κουβέντα για τα Startups. Για τους ανθρώπους που ''εκαναν'' πράξη τα ονειρα τους. Που τόλμησαν να ανεβούν πολλά σκαλιά απο το καθιερωμένο πρόγραμμα που η κοινωνία, η κυβέρνηση, οι συγγενείς, το σχολείο, η γειτονιά που μεγάλωσαν, δεν ξέρω, αλλά οι δικαιολογίες -οχι πάντα αδικαιολόγητες!..- υπάρχουν στον υπερθετικό βαθμό. Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Ζούμε στην κοινωνία που ολοι ψάχνονται. Ψάχνουν. Αυτό απο μονο του, είναι ελπιδοφόρο. Μια κοινωνία σε στασιμότητα, είναι μια καταδικασμένη κοινωνία να πηγαίνει σημειωτόν, η ακόμα χειρότερο, να οπισθοδρομεί.

Αυτή η φρενίτιδα ομως -και είναι παγκόσμια τάση, οπως παγκόσμια είναι κι η αναζήτηση για το ''καλύτερο''- εχει τις ρίζες της σε κάθε απομυθοποίηση πλαστής ευημερίας. Κάθε φορά που απο βολεμένοι και καταλήγουμε να ζούμε αβολα, κάτι αλλάζει δραματικά. Την στιγμή που ολα καταρρέουν γύρω σου, την ωρα που η οικονομική σου αλλα κι πνευματική σου ευεξία βρίσκονται εν μέσω φουρτούνας, εχεις οντως δυο επιλογές. Η θα κολυμπήσεις η θα πνιγείς.

Μέντορες. Υπάρχουν η είναι πλάσματα ενος #fakestory?

 Υπάρχουν. Παρ'ολο που τα media συχνά επιμένουν να κρύβουν τις προσπάθειες , τις αρχικά αποτυχημένες που οδήγησαν ομως σε επιτυχία μακροπρόθεσμα, υπάρχουν.

Απο μικρό παιδί ποτέ δεν πίστεψα οτι μπορεί κάποιος αλλος να σε βοηθήσει, παραπάνω απο οσο μπορεις εσυ για τον εαυτό σου. Ακομα κι τις εποχές που το ''ρουσφέτι-γνωριμία-μέσον'' ηταν σε καθημερινή κουβέντα με φιλους κι γνωστούς, πάντα πίστευα στην ατομική αξία , προσπάθεια, δύναμη, και οραμα. μακριά απο ''Μπαρμπάδες στην Κορώνη''.

Οχι οτι αυτοί δεν υπήρξαν. Αντίθετα, εκαναν ως φαίνεται περισσότερο καλό απο κακό...

Το διήμερο στο Startup Safary Athens οπως και πολλές αλλες δράσεις σε ολη την Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις συνεχώς, δείχνουν οτι ο κόσμος θέλει να βγεί απο την μιζέρια που του εχουν επιβάλλει και να ορίσει δικούς του κανόνες. Εξαιρετικές εταιρείες, δίνουν συμβουλές, βοήθεια, κι ενα φώς στο τούνελ για ολα αυτά που θέλουμε να μάθουμε, αλλα συχνά δεν ξέρουμε το ''πως''.

Φυσικά ''μαγικές συνταγές'' δεν υπάρχουν. Οι μάγοι με τα δώρα είναι για τις μέρες των γιορτών και εμείς θέλουμε να κάνουμε κάθε μας μερα γιορτή.

Προς το παρόν λοιπον, ας αρχίσουμε με την απίθανη γιορτή δημιουργικότητας στην Αθήνα!